Malzemeler
- 1,5 su bardağı kinoa (pişmiş hali ile)
- 1/2 su bardağı badem unu
- 1 su bardağı ay çekirdeği içi
- 3 çorba kaşığı toz keten tohumu
- 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi (siyah veya yeşil)
- 2 yemek kaşığı susam
- Bağlayıcı için 1 yk chiayı, 3 yk ile jelleştirip ekliyoruz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çk kaya tuzu
- İstediğiniz baharatlar
- Gerekirse 1/3 su bardağı içme suyu eklenebilir
Yapılışı
Tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı bastırarak yayın. Pişirmeden önce istediğiniz boyutta kesin. Önceden ısıtılmış 160° fırında 50 dk kıtır olana kadar pişirin.